torstai 28. heinäkuuta 2011

7 päivää lähtöön!!

Miten joku osaakin aloittaa blogin kirjoittamisen tai keksiä aiheen mistä kirjoittaa? Ennen ajattelin, ettei musta koskaan tule blogin kirjoittajaa, koska mulla ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa eikä innostusta aloittaa. Myöskään en toisten ihmisten blogeja (muutamaa harvaa lukuun ottamatta) ole jaksanut lukea vaikka mielenkiintoisia olisivatkin.
Mutta nyt asiaan tehdään muutos ja ensimmäinen merkintäni näkee päivän valonsa. (:


Kuten otsikostakin näkee, enää on 7 päivää jäljellä lähtöön. Olen siis lähdössä Norjaan, jossa aion viettää välivuoteni. Ajatus välivuodesta syntyi jo heti lukion alussa. Kolme raskasta vuotta tuli ja meni eikä sinä aikana eteeni avautunut muita polkuja, joita olisi voinut lähteä kulkemaan. Tällä hetkellä ajatuskin siitä, että olisin keväällä kirjoitusten jälkeen lukenut pääsy kokeisiin ja olisin kohta lähdössä taas opiskelemaan saa itselläni kylmät väreet aikaiseksi.

Nyt teitä tietysti kiinnostaa, mitäs mä Norjassa? Olen siis lähdössä au pairiksi oikein ihanaan norjalais-suomalaiseen perheeseen. Au pair on siis henkilö, joka asuu ulkomailla ja työkseen hoitaa perheen lapsia ja tekee muita kotitöitä. Ajatus au pairiksi lähtemisestä syntyi sen jälkeen kun monestakin syystä lähteminen vaihto-oppilaaksi ei onnistunutkaan lukion ensimmäisen vuoden jälkeen. Oma äitini oli minun ikäisenä au pairina Saksassa ja innostus syntyi myös hänen kokemuksistaan. Tietysti toinen vaihtoehto välivuodeksi olisi ollut jäädä kotipaikkakunnalle ja etsiä töitä. Töitähän au pairkin tekee, mutta plussana tulee aivan uusi maa, kulttuuri, kieli, ihmiset ym. mitä ei vielä ennen lähtöä tiedäkkään.
Tämän vuoden alussa tein profiilin Aupair World-sivustolle, jota eräs ystäväni oli suositellut. Tätä kautta lähdin etsimään perheitä eri maista ja muutamalle lähetin viestin, että olisin kiinnostunut heidän perheestään ja kerroin itsestäni lisää. Perhe, jonka luokse olen nyt sitten muuttamassa löytyi viimeisten joukossa ja aivan sattumalta. Kiinnostuin heistä heti ja toivoin hartaasti, että he ottaisivat yhteyttä lähetettyäni heille ensin viestiä. Muutama päivä meni ja sain perheen äidiltä sähköpostia, jossa hän kertoi, että he ovat myös kiinnostuneita minusta. Innostukseni kasvoi ja tiivis yhteydenpito perheen äidin kanssa ei oikein sopinut yhteen ylioppilaskirjoituksiin lukiessa. Päiviä, viikkoja ja kuukausia kului. Pidimme yhteyttä ensin sähköpostin kautta ja lopulta lisäsimme perheen äidin kanssa toisemme kavereiksi facebookiin ja juttelimme muutaman kerran skypessä. Ajatus siitä, etten ollut ainoa tyttö, joka havitteli juuri heille aupairiksi, sai minut välillä pohtimaan pahinta. Lopulta tieto siitä, että minut oli valittu tuli aivan yllätyksenä. Olin samaan aikaan hyvin iloinen ja helpottunut, mutta muutaman kerran tuli myös mietittyä, että mihinkäs sitä itsensä on taas pistänyt.
Nyt viikkoa ennen lähtöä, olen erittäin iloinen siitä miten mukavasti kaikki asiat ovat menneet enkä kadu mitään. Erittäin luottavaisin mielin olen myös lähdössä, sillä olen nähnyt perheen kasvotusten jo kaksi kertaa. Innolla odotan jo ensi keskiviikkoa!

Tässä pientä maistiaista näin alkuun. Te pääsette mukaan matkalleni lukemalla kuulumisia ja kokemuksia tämän blogin kautta. Näin se tulee paljon helpommaksi sekä itselleni että teille. En viitsi heti romaania kirjoittaa, joten seuraavassa päivityksessä kerron jotain lisää.
Katsotaan, mitä tästä tulee! :D

4 kommenttia:

 1. hyvää matkaa! :) hyvä ku aloit kirjottaa blogia niin mäkin pysyn vähän perässä mitä siellä tapahtuu :D (ihan pakko kysyy, enkä varmaan oo ainoo typerys joka pohtii sitä, että miltä susta tuntuu lähtee sinne norjaan niiden verilöylyjen jälkeen?)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anna! (: Kiva että joku alkaa lukemaan mun blogia. Mä en ole mikään kirjailijan alku, mutta kyllähän sitä kirjoittelee. Ihmiset, jotka on kiinnostuneita lukemaan nii voivat sitten tsekata kuulumiset. Ei tarvii jokaiselle sitten erikseen niitä kertoa. :D Saa nähdä miten aktiivisesti mä kirjoittelen!
  Onhan tommonen ihan kauheeta mitä Oslossa tapahtu ja miten joku voi ees tehdä tollasta. Jos totta puhutaan, niin en mä sitä oo kauheesti miettiny ja stressannu. Onhan suomessaki tapahtunu kaikenlaisia kouluammuskeluja (vaikkei niitä voi noihin Oslon tapahtumiin verrata). Ja ajatuskin siitä, että tollasta tapahtuis uudestaan on erittäin pieni todennäköisyys ja vieläpä omalle kohdalle.
  Mä täällä stressailen kaikkea muuta paitsi tuota! (: katsotaan meneekö jotkut työntekijät lakkoon ensi tiistaina ja miten käy lentojen!

  VastaaPoista
 3. Hei! Itte oon kans saanu tuolta Aupair Worldin kautta yhdeltä norjalaiselta perheeltä yhteydenoton ja he asuvat samassa paikassa minne itsekkin olet lähdössä! Oma lähtöni olisi syyskuunpuolessa välissä. Jos he päättävät ottaa minut heille töihin nii olis tosi kiva pitää sitten yhteyttä! :) Ite oon kans just kevääl valmistunu ylioppilas! Tsemppii!

  VastaaPoista
 4. Ano: Hei hauska kuulla! :) Olisi kiva kyllä löytää muitakin suomalaisia au paireja tältä suunnalta! Ainakin yksi suomalainen tyttö on tulossa syyskuun alusta! Ota yhteyttä kun tiedät oletko tänne päin lähdössä! :)

  VastaaPoista