torstai 4. elokuuta 2011

Kuulumisia osa 1

Heipsan!
Ensimmäinen päivitys täältä Stavangerista Norjasta. Eiliset lennot meni ihan mukavasti. Saattamaan lähtivät iskä, pikkusiskoni Vilma sekä pikkuveljeni Otto. Myönnän, että tuli hiukan tippa silmään, kun eron hetki tuli. Pääsin sitten sinne toiselle puolelle ja löysin helposti portinkin. Ehdin ennen lähtöä hiukan syödä ja käydä vessassa. Aika meni yllättävän nopeasti ja olin lentokentällä kuitenki tuntia aikaisemmin. Pikkasen kieltämättä nauratti, kun huomasin ensimmäisen lennon istumapaikan! VIKALLA RIVILLÄ. Aina kun mä oon lentokoneella lentänyt, niin oon istunu melkein viimeisillä riveillä :D

Jossain vaiheessa kun oltiin jo ilmassa niin aloin katsomaan kelloa, kun meidän piti olla 13.30 perillä Kööpenhamiinassa ja lento sieltä Stavangeriin lähti 14.10. Kello alkoi kuitenkin näyttää jo 13.40 ja oltiin vieläkin ilmassa. Aloin tietysti miettimään etten kyllä ehdi sille seuraavalle lennolle. Sit lopulta tajusin, et hei Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa kello on Suomen aikaa tunnin jäljessä! Eli hätä ei ollut tämän näköinen ja lopulta oltiinkin 15min etuajassa paikalla. Kööpenhamiinan kenttä oli helkutin iso ja jouduin kävelemään ihan toiseen päähän, että löysin seuraavan portin. Lento Stavangeriin lähti ajallaan ja koko lennon torkuin kun edellisenä yönä oli tullut valvottua hiukan liian pitkään.

Stavangerin lentokentällä perheen äiti Kati ja lapset, Ilona, Emeline ja Otto, olivat vastassa kylttien ja kukkien kera. Automatkalla kotiin päin jo ihmettelin sitä miten älyttömän kaunista täällä on. Hyvin erilaista Suomeen verrattuna. Talot älyttömän kauniita ja koko luonto jotain niin upeaa. Suoraan sanoen häkellyin.
Ensimmäinen ilta täällä meni siis mukavasti, tutustuttiin toisiimme ja vaihdettiin kuulumisia ja ajatuksia.

Tänään ensimmäinen päivä alkoi sillä kun lapset tulivat herättämään vähän yhdeksän jälkeen. Otto hyppäsi päälle ja pussasi poskelle. Aamusta lähdettiin käymään tuossa pienessä lähikeskustassa. Stavangerin Tuomiokirkossa oli menossa erään Stavangerilaisen tytön hautajaiset, joka oli kuollut niissä Norjan ammuskeluissa toissa viikolla. Vilskettä oli kotosalla koko päivän. Illalla lapset lähtivät näyttämään lähileikkipuistoja, joissa voidaan sitten käydä.
Kyllä se tästä alkaa sujumaan! Kunhan tässä ensin löytää tavarat talosta, tutustuu kaupunkiin ja löytää ihmisiä joiden kanssa viettää aikaa. (:
Muutama kuva luonnosta, jonka kauneutta ei pysty kunnolla kuviin ikuistamaan:

2 kommenttia:

  1. jeeeeee selvisit hyvin perille (:

    VastaaPoista
  2. voi että kun on kaunis paikka ja suloset lapset! tulee varmaan olemaan ihan huippua :)

    VastaaPoista